21 Mayıs 2012 Pazartesi

Venüs Retrosu



Serpil Doğançay'ın yazısı...




Boga ve Terazi burçlarinin yönetici gezegeni Venüs’ü, retro hissetmeye basladik. İkizler burcunda. 27 Haziran tarihine kadar sürecek olan bir dönem bu. Ayrica bir de İkizler Günes tutulmasi gelmekte ayni dönemde. Gökyüzü oldukça hareketli.

Bu konuyla ilgili pek çok degerli bilgi ve yazi var. Ben de ruhsal tarafini içimden geldigince paylasmak istiyorum.

Bir gezegeni retro hissettigimizde, o gezegenin ifade ettigi konularda derinlesiriz. Bazen daha önce görmediklerimizi fark ederiz. Zorlayici taraflari da olabilir ama amaç aslinda o konularda sifalanmak ve hayatimizda dokundugu alanlari temize çekmek olmalidir.

Venüs’ü nasil biliriz?

Disi enerjidir o. Bastan çikaricidir. Gökyüzünde piril piril parlar. Güzelliktir, zerafettir, tutkudur, asktir, yaraticiliktir, iliski kurma-sevme ve sevilme ihtiyacimizdir.

Öncelikle kendimizle olan iliskimizi ifade eder Venüs. Onu anlayip onunla uyumlandigimizda, tüm haritamizdaki gezegen iliskileri de rahatlar bir anlamda.

Bu retro döneminde, ilk basta kendimizi sevmemizi ve kendimize deger vermemizi istiyor Venüs ama dengede olarak. Bu konuda da dengeden çikabilmek çok mümkün çünkü. Kendimizi ne kadar seversek, sevdiklerimize de o oranda akitabiliriz sevgiyi. Spiral her zaman içerden disariya dogrudur. Aksi halde o sevgi karsi tarafa yük olur, bagimlilik olur bazen…Karsi taraf kim olursa olsun aldigi sevgi onu rahatsiz eder… pas tadi kalmasi gibidir agzimizda o kadar lezzetli yemegi yedigimizde bile…

Kendimizle iliskimizi düzeltmemizi istiyor Venüs. Varsa içimizdeki öfkeleri yasayip dönüstürmemizi. Çok yol aldik bu konuda ama yok saymayalim onlari. Her sey toz pembe degil bu yasamda. Temizlenmeye firsat veriyor bu dönem. Sevgi gezegeni o çünkü. Ya Vedud diyor bize… Sevgiyle, iliskimizi sifalandirabilecegimizi hatirlatiyor. Yaradan’a ve Varolusa duydugumuz sevginin önce kendimizle iliskimizi sifalandirmasi, ardindan tüm iliskilerimize yansimasidir bu. Zihinle anlasilabilecek bir sey degil. Birakalim bu dönemde sag beynimiz daha aktif olsun. Anlamaya çalismayalim, sadece niyet edelim ve hissedelim. Duygumuzun içindeki bilgiyi bir sekilde bilecegiz zaten.

Disi enerji Venüs. Disi tarafimiz. Yaradan ve evrenle baglantida olan tarafimiz. Sag beynimizle anlayabilecegimiz bir enerji. Bir de karanlik tarafi vardir ve eger Venüs sol beyinle hareket ediyorsa ortaya çikar. Sol beynin korkularina, ihtiraslarina düserse çok zorlayici ve kiskanç bir disi enerji olabilir. Hiçbir seyden tatmin olmayabilir. Zevk ve sefayi abartabilir. Sevgiyi, aski, yaraticiligi dünyasalliga heba edebilir.

Oysa disi enerji korkuya düsmez ve içten bilir her seyi. Varolusla baglantidadir ve teslimiyettedir. Bir adim atiyorsa içten gelen bir bilisle yapar bunu. Ne olacagini sorgulamaz. “An”da yapilmasi gerekenleri yapar ve güvenir varolusa. Zorla olmaz bu güven! içten gelir. Bir sekilde bilinir ve bazen açiklamakta zorlanir kisi bunu etrafina. Bahsettigim kadin veya erkek olmak degil, disi ve eril enerjilerimizdir. Eril tarafi daha güçlü kadinlar oldugu gibi, disi enerjisi güçlü ve biliste olan, yaratici erkekler de çoktur.

Disi tarafimizi sahiplenmemizi isaret ediyor bize Venüs, öncelikle kadin ve erkegin içindeki enerjiler olarak.

Ve ayrica kadin olarak disiligin sahiplenilmesini de… Bir kadin disiligini dengeli bir sekilde sahiplenirse, bu erkekleri de olumlu etkileyecektir. Bir kadin kendine deger verdiginde bu disaridan anlasilir. Bir kadin disi enerjisiyle bütünlestiginde, bu disaridan anlasilir. Dis görünüsten tamamen bagimsiz bir seydir bu. Venüsyenlik güzelliktir evet. Ama iç ve dis güzelligin disa yansimasidir esas olan. Ve disi enerjisiyle barisik olan her kadin bütünsel olarak güzeldir. Kendini iyi hisseder. Olumludur. Dogal bir seksiligi vardir. İçsel olarak güçlüdür. Bilistedir. Akistadir. Bereketlidir. Problem çikarmaz iliskilerde. Çözümsüz problemlerin oldugu iliskilerde yer almaz zaten. Kiskançliklara düsmez, talepkar olmaz. Partnerini degistirmeye çalismaz. Kendi evreninden baktiginin bilincindedir. Kendi evreninde, kendinde yapar degisimleri, beklentiye girmez. Hiçbir iliskiyi oldurmaya çalismaz.

Venüs hatirlatiyor bize: “Hiçbir seyin zor olmasi gerekmiyor. Zorlayarak degil, o enerjiyle titrestigin zaman açilir yollar. Hatirla, en güzel iliskin hiç beklemedigin anda çikmadi mi karsina? Puzzle’in iki parçasi gibi oturmadiniz mi yerinize o anda? Ayni zamanda ayni duygular içinde degil miydiniz? Biriniz geç, biriniz erken degildiniz… Biriniz artik yorulup gittiginde digeriniz harekete geçmemisti…Ayni zamanda ayni yerde idiniz. Ayni zamanda ayni titrestiniz…Bunu zorla “ol”durabilir misiniz?”

Gerçek Venüsyenliktir bu biliste olabilmek… ve bu dönem içimizdeki Venüs’ün bize akan enerjisini alip dönüsme ve bunu hayatimizin her alanina yansitma zamanidir arkadaslar.

Venüs bereketle baglantilidir. Evrenin bolluk ve bereketiyle iliskimizdir. İnisler, çikislar yasayabiliriz bereketimizde ama güveni kaybetmememizdir esas olan. Disinin bilisini buraya da tasiyabilmeliyiz. Zorla degil, içten gelen bir bilistir bu yine. Gelecekten korkmamaktir. Bir kapi kapandiysa, bir digeri açilacaktir. Yollar birlesecektir. Ayni titrestigimizde…

“Sevgi de sensin, deger de sensin, ask da sensin, para da sensin, yaraticilik da sensin, disilik de sensin… Hepsini SEN SANA veriyorsun.” diyor Venüs,

“Su anda kendine ne verdigine bir bak!”

“Sana evrenden gelenin ne kadarini kendine vermektesin?”

Venüs İkizler burcunda oldugu için Merkür de devreye girecektir. İletisim ve akil gezegeni. Ve sorgulamamiz beklenir bizden iliskilerde zihinde olan tarafimizi:

İliskilerde ne kadar zihinle ilerliyoruz? Bir Mühendis gibi mi yaklasiyoruz iliskilere?

Mükemmel aski mi ariyoruz? Gerçeklesmesi imkânsiz idealler pesinde miyiz?

Kendi degerler sistemimiz asilmasi imkânsiz bir seviyede mi?

Kendimizi mutlaka sevmeliyiz ama kendimize narsist bir sekilde hayran miyiz? Kimse bize uygun degil mi?

Hep sira disi iliskilerin pesinden mi gidiyoruz?

Duygularimizi ifade edebiliyor, sevgimizi dile getirebiliyor muyuz?

Taahhüt içine girecegimiz iliskilere girebiliyor muyuz?

Güçlü duygusal baglar kurmaktan ve âsik olmaktan kaçiyor muyuz?

Her anlamda ve her çesit iliski kurma biçimimiz nasil? Tüm bu iliskiler arasindaki uyumumuz nasil?

Bireyselligimiz ve birligimiz var yine Venüs’ün mesaji içinde… Ne kadar kendimiz olabilirsek, o kadar birlik içinde olabilecegimiz bu, baska bir deyisle. Koç ve Terazi aksinin yansimasi. Burçlar kusaginda Koç burcu ile çiktigimiz yolculugumuzda, kisisel haritalarimizda Terazi burcuna gelene kadar “ben” olmayi ögreniriz. Terazi’ye geldigimizde yönetici gezegeni Venüs bize “Simdi birligi ve biz olmayi ögrenme zamani “ der. Terazi, Koç burcunun karsisindadir. Koç ile baslayan “ben”, Terazi’de iliskiler içinde “biz” olur ama “ben”i kaybetmeden. Ne kadar dengeli bir sekilde “ben” diyebiliyorsak, o kadar korkmayiz kendimizi kaybetmekten ve yok olmaktan “biz” içinde…

Ve önemli bir husus da, 6 Haziran’da deneyimleyecegimiz Venüs döngüsü. Venüs döngüsü, Venüs ve Günes’in gökyüzünde her sekiz yilda bir ayni burçta kavusum yapmasidir. Rahman’iyla kavusur Venüs’ümüz! Özden gelen yansimalar aliriz. Kök eril enerjimiz olan babamizla olan iliskimizi temize çekmeye açabiliriz kendimizi. Günes ve retro Venüs İkizler burcunun 15. derecesinde bulusuyorlar.

Daha önceki kavusum 2004 yilinda idi ve bizim için referans olabilir bu anlamda. Ancak bu 8 sene boyunca çok büyük ilerlemeler kaydetmis oldugumuzu ve bilincimizin yükselmis oldugunu da unutmayalim! 8 sene önceki Venüs enerjimizle bugünkü Venüs enerjimiz birbirinden tamamen farkli! Sevgi, paylasma, kendimizle olan iliskimiz, deger duygumuz, bereketle baglantimiz, tüm iliskilerimiz, yaraticiligimiz bambaska bir yerde simdi. Biz hangi basamakta isek, gezegenler bize o basamakta seslenirler…

Venüs bir burçta Günes ile kavusum yaptiginda, önümüzdeki 584 gün boyunca o burcun konularini kendimize ve ihtiyacimiza göre deneyimleriz. Tabii kisisel haritalarimizda o alanin hangi etkiler altinda oldugu da önemlidir. Kavusumla birlikte yaklasik 584 gün çok genel olarak söylemek gerekirse, İkizlerin merak, deneyim ve çesitlilik ifade eden tarafi, farkli kisiler ve farkli çevrelerde olma, sosyallesme, iletisimin ve paylasimlarin ön plana çikacagi bir dönem olabilir. Bu, her kisi için kendi en yüksek ihtiyacina göre yansiyacaktir. Amaç dengeye gelmektir.

Ayrica, disi ve eril bütünlesmesine yönelik etki olacaktir, çünkü öncesinde 20 Mayis’i, 21 Mayis’a baglayan gece İkizler burcunda Günes tutulmasi gerçeklesiyor. Her Günes tutulmasi yeniaydir. Ay ve Günes birlesirler. El Rahman ve El Rahim birlesir. Disi ve Eril birlesir. Venüs de, İkizlerde retro iken, içimizdeki disi ve erilin dengelenmesinin bilincimize yükselmesi anlaminda çok büyük bir destek olacaktir ve bu önümüzdeki 584 güne yansiyacaktir. Degerlendirebilmemizi diliyorum.

Daha önceki yazilarimda paylastigim gibi, İkizlerin gezegeni Merkür elinde “Kaduse” adli bir asa tutar. Kaduse tibbin sembolüdür ayni zamanda. Cennete geri dönüs yolculugumuzu, içimizdeki disi ve eril enerjinin birlesmesini ve dengeli bir sekilde omurga boyunca yükselerek aydinlanmamizi ifade eder. Bu dengeli birlesme ve yükselis sonsuz sifadir. Sifamizin içten geldigini anlatir bize!

İkizler burcu disi ve eril enerjiyi birlestirendir. İkizlerin “ögrenme ihtiyaci içinde oldugu” ve bize yansittigi “gerçek iletisimde” disi ve eril dengesi, sag beyin sol beyin dengesi, yukari ve asaginin dengesi var. Tanrisal tarafimizla dünyasal tarafimizin dengesi var. Günes ve Ay’in, Rahman ve Rahim’in dengesi var.

Hayatimizin her alani disi ve eril dengesine ihtiyaç duyar aslinda!

Bizim kabimizin içinde ne kadar bütünlesmis ve dengede enerji var ise, evren tarafindan doldurulacak olan da o dur.

Önümüzdeki dönem, geçmiste eksik kalanlarin simdi tamamlanmasi, onarilmasi, yenilenmesi için çok uygun bir dönem. Her anlamda sifalanma için çok uygun bir dönem. Bir anlamda hayatimizin dengelenmesine vesile olacaktir Venüs. Bunu fark edelim. Buna kendimizi açalim. Var olusa ve Yaradan’a, nefesimize, bedenimizin her bir organina, sevdiklerimize ve hayatimizdaki tüm kisilere, tanimasak da gönül bagi içinde oldugumuz herkese, dogaya ve tüm canlilara, evrensel sisteme, bize destek olan tüm varliklara yeniden ve yeniden sükredelim.

Her daim sevgi ve isikla kalabilmemiz dilegiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder