27 Eylül 2010 Pazartesi

Reiki Nedir,Ne Değildir

Reiki ileilgili biraz da teorik bilgi verelim. Nedir, ne değildir, nasıl kullanılır kısaca bir bakalım.

Reiki, “Rei” ve Ki” olmak üzere Japonca iki kelimeden oluşmaktadır.

Rei: “Evrensel” anlamındadır. Ezoterik anlamına yönelik araştırmalar Rei’nin “Ruhani Farkındalık” anlamını ortaya çıkarmaktadır. Bu, bizi kuşatan büyük bilgi, ruhsal bilgelik, Tanrısal farkındalıktır.

Ki: “Hayat Enerjisi” anlamına gelir. Ki’ye Çinliler “chi”, Hindular “prana” demişlerdir. Ki, tüm şifacılar tarafından kullanılan, fiziksel olmayan bir enerjidir. Her zaman, her yerde ve her şeyin etrafında olan enerjidir. Eğer hayat enerjimiz zayıfsa ya da akışında engellemeler varsa, hastalıklara daha duyarlı hale geliriz. Bu enerji sadece fiziksel bedene değil, duygusal ve ruhsal hayata da etki etmektedir.

Reiki, beden ile ruhu dengeler.

Hepimiz, evrensel yaşam enerjisi ile doğmaktayız. Tıpta kabul gören adıyla, bioenerji ile. Bedenimizin enerji merkezi olan 7 adet çakraya sahibiz. Doğduğumuzda temiz ve açık olan bu çakralar, yaşam içerisinde farkında olmadan öfke, kin, kıskançlık gibi olumsuz duygularla kapanır. Enerji merkezlerimiz kapalı olduğunda, evrenden gelen enerjiye de kapalı oluruz. Zaman içerisinde bu tıkanıklıklar, fiziksel rahatsızlıklara dönüşür. Reiki’nin temel prensibi tıkalı olan veya dengesiz çalışan bu enerji merkezlerini açıp dengeli çalışmasını sağlamaktır. Her hastalığın, zihinsel ya da duygusal bir tetikleyeni vardır. Örnek verecek olursak; boyun, esnek olmayı simgeler. Sorunlarımıza başka açılardan bakamadığımızda, yeterli esneklikte olamadığımızda boyun ağrıları yaşarız. Bağırsaklarımız dışkının atılmasını simgeler ve bırakamadığımız şeyler neticesinde rahatsızlanırız. Çeşitli bağımlılıklarımız vardır. Alkol, sigara, uyuşturucu ya da fazla yeme. Bunların zihinsel nedeni aslında kendinden kaçmak, korku duymak ve kendini sevmeyi bilememektir. Mide sorunlarının kökeninde ise korkular yatar. Yenilikten korkma, fikri ya da deneyimi kabul edememe... Yaşamı tam anlamıyla yaşamaktan korkmak ya da reddetmek sonucunda da solunum rahatsızlıkları çekeriz.

Evrende her şey enerjidir. Düşünce ve duygularımız da enerji formlarıdır ve baskılandıklarında bedenin enerji sistemindeki aksaklıklara neden olurlar. Bu aksaklıkların yaşam gücü enerjisinin dengeli akışını engellemesiyle organlarımız dengesiz yaşam enerjisi alırlar ve hastalıklar ortaya çıkar. Bu tıkanıklıkların açılmasını sağlayan Reiki, birçok stresi çözerek hastalıkların ortadan kalkmasına yardım edebilmektedir. Bununla birlikte, Reiki tıbbın yerini tutmaz ve tıbbi teşhis için bir araç değildir. Modern tıbbi tedavilere destek olarak Amerika’da sigorta kapsamında uygulanmaktadır.


Bütünleyici, tamamlayıcı şifa yöntemi olarak kullanıldığında, Reiki harika bir araçtır. Gerek çağdaş tıp ile, gerekse akupunktur, refleksoloji gibi şifa için kullanılan tüm sistemlerle, meditasyon, yoga vb. yöntemler ile uyumludur. Bunlarla birlikte çalışır, iyileşme etkisini artırır, acıları hafifletir, şifa sürecini hızlandırır.

Reiki bedensel bir sorunu olmayan kişilerin de etkili olarak kullandığı bir tekniktir. İnsanın daha canlı, enerjik, sağlıklı olmasını, olumlu düşünmesini, sakinleşmesini, düzgün uyku uyumasını, bağımlılıklarından vazgeçmesini, duygusal dengesinin kurulmasını sağlar.

Bedenin doğal enerjisi olan bioenerji ile uyumlu çalışıp, eksiği giderir.

Reiki, kendi iç zekası ve iç bilgeliği olan akıllı bir enerji formudur. Ne yapması gerektiğini bilir. Akması gereken bölgeyi ve miktarı kendisi en doğru şekilde belirler. Pozitif, sevgi dolu, sınırsız ve zamandan bağımsızdır. Reiki hiçbir zaman kötüye kullanılamaz. Sadece şifa amaçlıdır. Evrensel şifa enerjisini aktarmayı amaçlar. Bu yüzden Reiki güvenilirdir.

Reiki, kişinin yeteneklerine dayanmayan, şifanın saf halidir. Herkes tarafından kolayca öğrenilebilir. Bir kere öğrenildikten sonra ömür boyu kullanılabilir.

Reiki, bir din değildir. Reiki’ yi öğrenip kullanabilmek için herhangi bir inanca sahip olmak ya da olmamak şartı yoktur. İnanç sistemi ile uyumludur. Uygulaması güçlü olan ruhsal bir deneyimdir. Ruhsal farkındalığın artmasını sağlar. Reiki, sadece bir şifa enerjisi değildir. Ruhsal gelişim ve aydınlanma yolunda bir araçtır.

Bununla ilgili bir din veya felsefe yoktur, bu saf enerjidir. Reiki tedavisi hastalık veya rahatsızlık durumu da dahil her durumda güvenlidir.

Daha önce de sözünü ettiğim gibi, Reiki, yüzümüzü kendimize döndüren ve iç-barışımızı sağlamamıza yardımcı olan bir şifa tekniğidir. Kendini bulma ve koşulsuz sevme yoludur. Ve bize verilmiş mucizevi bir hediyedir. Hediyeyi kullanıp kullanmamak da bize kalmıştır...

Sibel Cebeci-2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder