27 Eylül 2010 Pazartesi

Reiki Eğitiminde Aşamalar

Usui Reiki eğitimi , 3 aşamadan oluşmaktadır.

Reiki 1: 

Reiki 1 aşamasıyla, enerjinin akışına ve kullanımına alışmanız ve mevcut birikimlerden maddi ve enerji bedenlerinizi temizleyerek Reiki 2 uyumlamasına hazırlanmanız amaçlanmaktadır. Reiki 1 eğitiminde Reiki ile ilgili teorik bilgiler ve nasıl ve nerede kullanılacağı öğretilir. Daha çok bedensel seviyede çalışır.
Hem kendinize hem de başkalarına şifayı nasıl aktaracağınızı öğrenirsiniz. İşin en güzel yanlarından biri de başka insanlara şifa vermenin dışında, hayvanlara ve bitkilere de şifa vermenin ne kadar keyifli ve muhteşem bir şey olduğunu görürsünüz.

Reiki 1 uyumlaması aldıktan sonra 21 gün boyunca her gün kendinize “tam vücut” Reiki uygulaması yapmanız gerekmektedir. Bu 21 günlük süre sizi enerjinin akışı ve kullanımına hazırlayacak, hayatınıza Reiki alışkanlığını getirecek, bugüne kadar biriktirmiş olduğunuz maddi ve duygusal toksinlerden temizlemenizi sağlayacaktır.
Reiki 1 aşamasında çeşitli meditasyonların öğretilmesinin dışında çarka dengelemesi de öğretilmektedir.


Reiki 2:
 
Reiki enerjisinin %100’ üne açılım sağlanan Reiki 2 aşamasında sembol kullanımıyla da tanışırsınız. Reiki 1 derecesine uyumlanan ve devam etmek isteyenlerin Reiki 2. dereceye uyumlanması, öğretinin tamlanması için önemlidir.
Bu aşamada yapılan çalışmalar daha da derinleşir. Sembol kullanımı sayesinde aktaracağınız enerji miktarı artar ve enerjiyi nasıl yönlendireceğinizi deneyimlemeye başlarsınız. Semboller sayesinde fiziksel bedenin dışında, zihinsel ve ruhsal olarak da çalışmayı öğrenirsiniz. Bunun dışında uzaktaki birine, geçmişe ya da geleceğe şifa uygulayarak farklı deneyimler elde edersiniz. Travma temizlikleri de bu aşamada öğretilir.
Reiki 2 aşamasında yapacağınız meditasyonların yanında, dişi/erkek dengelemesi de öğretilmektedir.




Reiki 3:
 
Bu aşama kendi içinde a ve b olarak ikiye ayrılır. 3a aşamasında master sembollerin kullanımı, karma temizliği Şok Reiki gibi detaylı teknikler öğretilmektedir. 3b aşamasında ise Reiki’yi meslek olarak seçecekler için şifacılık ve şifacılık bilinci ile ilgili mesleki eğitimler de verilmektedir.

Sibel Cebeci-2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder