27 Eylül 2010 Pazartesi

Şifa Nedir, Şifacı Kimdir?

Şifa Nedir?

Şifa, tam sağlık halidir. Yani bedensel/zihinsel ve ruhsal olarak sağlıklı ve dengeli olmak demektir.
Şifa çalışmaları, bu üç seviyenin şifalanmasını ve dengelenmesini amaçlamaktadır. Zaten sadece herhangi bir seviyedeki iyileşme tek başına yeterli değildir. Hepsi, birbiriyle bağlantılıdır.
Ruhu ve zihni yadsıyarak sadece bedeni iyileştirmeye çalışmak, rahatsızlıkların üstünü örtmek gibidir. Şifa çalışmalarında rahatsızlıkların nedeni şifalandırılır. Böylelikle tekrardan ortaya çıkmaları engellenir.

Bilinçaltı temizliğiyle zihinsel blokajlar çözülmeye başlar. Enerji terapileriyle de bütünsel bir çalışma yapılmış olur.

Şifacı Kimdir?

Sanırım en çok anlatılması gereken şey budur. Çünkü şifacı sanıldığının aksine şifayı veren değil, alan kişidir. Yani enerji terapisinde masaj masasına yatan ve kendini şifa enerjisine açan kişidir. Terapist ise şifanın aktarılmasında aracılık eden kişidir. Dil alışkanlığı olarak şifacı kelimesini kullansak da aracılar için, bizim görevimiz karşımızdaki kişinin şifa potansiyelini ortaya çıkarmaktır.
Beden/zihin ve ruhun kendini iyileştirme kapasitesi vardır ve şifacı bu potansiyeli ortaya çıkaran aracıdır.

Yani aslında kimse kimseyi iyileştiremez. Sadece iyileşmesinde aracılık eder. İyileşmeyi kişinin kendisinin “istemesi” gerekir. Ve kendisine aktarılan enerjiyi alması gerekir. Bu yüzden herkesin kendi şifasının sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini söyleriz. Ancak bu sayede şifa süreci başarıya kavuşur.


Sibel Cebeci-2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder