26 Eylül 2010 Pazar

Reiki'ye Neden İhtiyacımız Var?

Sürekli bir arayış içerisindeyiz. Durmaksızın arıyoruz. Koşullarımız iyileşse de, hayallerimiz tek tek gerçekleşse de aramaktan vazgeçemiyoruz. İçimizde bir yerlerde gizli kalmış bir soru var. Peki nedir aradığımız? İnsanlık tarihi kadar eski olan bu sorunun cevabı, arayanda gizlidir…

Şu an içinde bulunduğumuz süreçte, dünyanın şifa enerjisine acil olarak ihtiyacı var. Çünkü çoğu insan bedensel, zihinsel ve ruhsal olarak iyi durumda değil. Mutsuz, karamsar ya da hasta durumdalar. Şifa enerjisine gerek kişisel gelişim, gerek fiziksel sağlık, gerekse de çevremizde olan herşeyle kurduğumuz ilişkiler açısından ihtiyacımız var. Şifa tam sağlık halidir ve Reiki böyle bir şifa kaynağıdır. Beden, zihin ve ruh dengesi sağlayan, içimizdeki ışığı dışımıza yansıtmamızı sağlayan mucizevi bir hediyedir.

Reiki gibi farklı şifa yöntemleri de vardır ve ne kadar birbirlerinden farklı gibi görünseler de temeldeki işlevleri aynıdır. Bedendeki enerji akışlarındaki bozuklukları gidermek, rahatsızlıkların psikolojik kökenlerini ortaya çıkarmak ve iyileştirici pozitif enerjinin hastaya ulaşmasını sağlamak.

Reiki, yüzümüzü kendimize döndüren ve iç-barışımızı sağlamamıza yardımcı olan bir şifa tekniğidir. Kendini bulma ve koşulsuz sevme yoludur.

Geleneksel bir Reiki dersine katılmak ve uyumlama almak, kişisel gelişim sürecinde bir basamaktır. Değişme isteğinin ve kendine yolculuğun başlangıçlarından biridir. Her şeyde olduğu gibi burada da önemli olan şey, kişinin niyeti ve niyeti doğrultusunda çabasıdır. Reiki uyumlaması almak, ömür boyu sürecek bir kanallığın başlangıcıdır ama tek başına hiçbir şeyi garanti edemez. Beden/zihin/ruh dengesinde olmak, tam sağlık halinde olmak, kişisel gelişim, farkındalık ya da Reiki ile ilgili istediğiniz her ne ise, düzenli olarak çalışmak esastır.

 Sibel Cebeci-2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder